Kundeservice

Vi er tilgjengelige for spørsmål om produktinformasjon, frakt eller annet som er relevant for deg. Du er mer enn velkommen til å kontakte oss.

Dovre – JBS AS
Postboks 71
N-2025 Fjerdingby
Norge

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om kjøp i vår nettbutikk, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på kundeservice@dovre.com eller telefonnummer +47 23 12 02 60. På forespørsel via e-post forventer vi å svare innen 24 timer og oftest innen en time. 

Telefontid: Hverdager 9.00 til 15:30 

Hvis du har spørsmål som ikke er relatert til vår nettbutikk, henviser vi til vår kontaktside.

Retur/bytte

Vi legger mye jobb i vår returhåndtering, da vi ønsker å gi deg en best mulig opplevelse når du handler på Dovre.com. 

Det skal være en praktisk og enkel opplevelse å bytte og/eller returnere. Vi følger alle lover og forbrukerregler for e-handel. Ved lov har du bare rett til 14 dagers angrerett og ytterligere 14 dager til å returnere hvis du informerer oss i løpet av de første 14 dagene at du ønsker å bytte eller returnere.

Hos Dovre.com ønsker vi å gjøre en ekstra innsats og gi ekstra god kundeservice. Derfor tilbyr vi 365 dagers full returrett på alle ubrukte varer som gjelder fra mottaksdatoen for bestillingen din. Vi er stolte av å tilby det, og det er er stor fordel for dere, som kunder.

Returen eller byttingen skjer så snart vi har bevis – enten når vi har mottatt kvittering eller de fysiske produktene. 

Erstatning

Hvis du ønsker å bytte en vare, sendes den den aktuelle varen(e) til vår adresse, som du finner på returseddelen. Så snart vi har mottatt den returnerte pakken, vil pengene bli refundert til deg. Du vil da få muligheten til å legge inn en ny bestilling hos oss med de nye ønskede varene. 

Husk at fraktkostnadene er for egen regning. Det vil si at du som kunde må betale, og vi mottar ikke pakker sendt på opp-krav. 

Retur av brukte varer

Den nye lovgivningen sikrer at du kan returnere produkter som har vært i bruk. Det vil si, brukte varer. Eventuell nedskrivning trekkes fra beløpet, som vil bli refundert etter at vi har gjort en vurdering av varens tilstand og verdi. 

Du kan lese mye mer om lovgivningen på følgende lenke:
https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2002-06-21-34

Returseddel

Hvis du vil at prosessen skal fremskyndes, anbefaler vi på det sterkeste at du fyller ut returseddelen vår. Du kan enten fylle den ut elektronisk og sende til vår e-post: kundeservice@dovre.com eller skrive ut returseddelen og legge den i pakken du returnerer til oss.

Last ned returseddel her

På vår returseddel finner du også adressen som pakken skal sendes til. 

Slik...

1) Fyll ut vår returseddel, som du finner her

2) Returner varen i forsvarlig emballasje (kunden dekker fraktkostnader) 

3) Penger vil bli returnert med bankoverføring eller retur til betalingskortet som ble brukt til kjøpet. Pengene vil være tilgjengelige på kontoen din, noen dager senere. 

Husk at varene må pakkes inn riktig, og eventuelle skader forårsaket av defekt emballasje kan føre til at rettighetene dine blir frafalt.